(ett av Jamie olivers smaskiga recept)
250 g smör
150 g skållad mandel
150 g valnötskärnor
300 g fin mörk choklad (ej block)
100 g strösocker
6 stora ägg (dela på gulor och vitor)
Sätt ugnen på 190 grader. Fodra en
rund form, helst med löstagbar kant,
med smörpapper i botten. Smöra.
Mal mandeln och valnötterna fint i
matberedare. Bryt 200 g choklad i
bitar (spara 100 g). Lägg chokladen i
matberedaren, kör i 30 sek. Häll över
hela nötchokladblandningen i en skål.
Lägg smöret (delat i 2-3 bitar) i
matberedaren med 100 g strösocker. Kör
tills allt blir blankt och krämigt.
Släpp i de 6 gulorna en efter en medan
maskinen går. Blanda ner äggsmeten i
nötchokladblandningen.
Vispa äggvitorna styva med en nypa
salt i en annan ren skål. Vänd
försiktigt ner dem i nötchoklad-
blandningen.
Häll över smeten i formen, peta in
100 g choklad i bitar lite här och
var. Grädda i 190 graders ugn i ca en
timme. Prova med sticka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar