Ingredienser
24 skivor vanligt vitt formbröd rostbröd. Alternativ är att köpa eller baka motsvarande mängd
Fyllning ett:
1 burk pesto (ca 200 gram)
1 dl crème fraiche
Fyllning två:
2 bitar mozzarellaost
1 burk röd pesto med tomat (ca 200 gram)
1 dl crème fraiche
Att bre runt smörgåstårtan:
200 g naturell färskost
1 msk citronsaft eller vatten
Att garnera smörgåstårtan med:
6 skivor salami
6 skivor lufttorkad skinka
6 skivor pastrami
1 ask solrosskott
15 st goda italienska oliver med kärna
10 st soltorkade tomater i olivolja
Tillagning
Skär bort kanterna på brödet. Blanda de två pestosorterna med creme fraiche i två bunkar. Vidare blanda färskosten med lite citronsaft så att den blir lättare att bre.
Bre ut den gröna peston på sex av brödskivorna. Täck med sex skivor bröd. Bre ut den röda peston och täck med bröd.
Rör ut färskosten med vatten. Bred över och tunt runt hela tårtan.
Tänk igenom din garnering. Dags för att garnera med salami, bressaola och pastrami samt soltorkade tomater och oliver. Täck tårtans kanter med solrosskott.
10-12 bitar
Smörgåstårta ska jag göra till då jag fyller år. 3/12 alltså. Jag gör allt förutom garneringen kvällen innan, på så vis så får den dra sig lite i kylskåpet och brödet blir inte så torrt som det kan bli. Kanske jag gör utefter detta recept. Eller om jag gör efter mitt eget. Har lite att göra till min födelsedag. Ska även baka bullar och ev. att jag bakar några kakor. Drömmar tror jag.
SvaraRaderaJag gillar den här bloggen. Därför:
Vill du vara med o tävla om att bli "Veckans bloggare" hos mig?
Den som väljs till "Veckans bloggare" kommer jag att skriva om i min blogg. Jag har än så länge bara haft detta i en veckas tid. Jag har valt ut en som blev den första. Här http://isaba.blogg.se/2008/november/vill-du-bli-veckans-bloggare-1.html kan du läsa hur du går tillväga för att vara med och tävla , även finner du en länk i samma inlägg till inlägget om första vinnaren. Lycka till!!!