Do You like Food? Follow this blog:

måndag 17 november 2008

Pannkakstårta




7 port

Ingredienser till recept

Pannkakssmet: 2 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
1/2 tsk salt
2 - 3 msk smör
Fyllning till pannkakstårta:
3 dl sylt som hallon, jordgubb eller drottningsylt
2 dl vispgrädde eller vaniljvisp

Tillagning av recept

Gör först pannkakssmet: vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt. Smält smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten.
Grädda 8 eller fler pannkakor i stekpannan. Låt dem kallna.
Vispa grädden eller vaniljvispen.
Varva pannkakor och stryk ut ett lager sylt på varje. Toppa med grädden på slutet och njut. Du kan garnera tårtan med färska jordgubbar eller andra bär (eller godisströssel).




























1 kommentar:

  1. När jag ser ordet Pannkakstårta så tänker jag alltid på Pettson & Findus :) Det var längesedan barnen var så små att de läste de böckerna men Pannkakstårtan har levt kvar i familjen och görs med jämna mellanrum :)

    SvaraRadera