Do You like Food? Follow this blog:

lördag 29 november 2008

Potatispaj


Det här behövs till 5-6 port:
Pajdeg:



2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten
Fyllning:
5 kokta potatisar
3 ägg
3 dl mjölk
salt, peppar
1 dl riven lagrad ost
Ugn: 200°
Gör så här:
1. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Kavla ut och lägg i en pajform, 24 cm i diameter och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.
3. Skiva potatisen och strimla laxen. Strö hälften osten i botten på pajskalet. Lägg på potatis.
4. Strö över resten av osten.Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll i formen. Grädda i ca 35 minuter tills äggstanningen stelnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar