Recept för 30 biskvier
Deg
- 500 gram mandelmassa
- 3 dl strösocker
- 4 äggvitor
Fyllning
- 4 äggulor
- 1 dl strösocker
- 1 dl mjölk
- 140 gram margarin
- grön karamellfärg
- päronessens
Degen
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop ingredienserna till kakorna och klicka ut på en plåt. Grädda i cirka 10 minuter tills de fått fin färg.
Fyllning
Blanda gulor, socker och mjölk i en kastrull. Sjud i 4-5 minuter och vispa hela tiden för att undvika att smeten skär sig.
Låt blandningen kallna och rör i det mjuka margarinet samt några droppar färg och essens. Lägg en klick fyllning mellan två biskvier och tryck (lätt) ihop dem. Frys kakorna en stund och skär dem sedan i halvor. Biskvierna är godast innan fyllningen har tinat helt.
Givetvis kan fyllningens färg och smak varieras efter behag. Problemet kan vara att få tag i essens i mindre mängder.
Källa: Irm.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar