Do You like Food? Follow this blog:

söndag 30 november 2008

Päronbiskvier



Recept för 30 biskvier 



Deg
  • 500 gram mandelmassa
  • 3 dl strösocker
  • 4 äggvitor

Fyllning
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 140 gram margarin
  • grön karamellfärg
  • päronessens




Degen
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop ingredienserna till kakorna och klicka ut på en plåt. Grädda i cirka 10 minuter tills de fått fin färg.

Fyllning
Blanda gulor, socker och mjölk i en kastrull. Sjud i 4-5 minuter och vispa hela tiden för att undvika att smeten skär sig.

Låt blandningen kallna och rör i det mjuka margarinet samt några droppar färg och essens. Lägg en klick fyllning mellan två biskvier och tryck (lätt) ihop dem. Frys kakorna en stund och skär dem sedan i halvor. Biskvierna är godast innan fyllningen har tinat helt.

Givetvis kan fyllningens färg och smak varieras efter behag. Problemet kan vara att få tag i essens i mindre mängder.

Källa: Irm.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar