(Jamie oliver)
För 4 personer:
4 små portionskycklingar
1/2 kg potatis
1/2 kg palsternackor
en handfull färsk salvia (ev. timjan el. rosmarin)
10-12 vitlöksklyftor
12 skivor bacon
olivolja
salt, svartpeppar
Skala, klyfta och koka potatisen ihop med vitlöken.
Skala och klyfta palsternackorna i smala klyftor.
Blanda den kokta potatisen och de råa palsternackorna med olivolja och salvia i en skål. Salta och peppra.
Fyll kycklingarna med potatisklyftor och vitlöksklyftor. Bind upp dem.
Lägg kycklingarna bredvid palsternacksbitarna och resten av potatisbitarna i en långpanna. Stek i 225 grader i 30 minuter.
Täck sedan kycklingarna med baconskivorna och stek i 15 minuter till.
Servera med förvälld hel spenat eller mangold.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar