Godkväll på er! Nu är maten alldeles strax klar. Ska bli gott med kycklingfilé efter en sådan här lång dag.
4 port
- 4 kycklingfiléer
- salt
- pepparmix
- 8 baconskivor eller parmaskinka
- tandpetare
- 1 msk smör eller margarin
- Örtsås:
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk smör eller margarin
- 2 msk färsk hackad citronbasilika eller vanlig basilika
- ca 1 msk färsk hackad dragon eller 1 tsk torkad
- 3-4 kvistar repad, färsk timjan eller 1 krm torkad
- 1 dl vatten
- 1 msk grönsaksfond (från flaska)
- 1 tsk majsstärkelse, Maizena
- 1 1/2 dl mellan- eller vispgrädde
- 1 dl lätt-crème fraiche
- 1/2-1 msk pressad saft av lime
- några droppar kinesisk soja
- ev. salt
- nymald svartpeppar
- Ostbakad potatis:
- 4 stora potatisar av mjölig sort
- 1 dl lätt-crème fraiche
- 1-2 krm salt
- ca 2 dl riven smakrik ost, t.ex. lagrad brännvinsost
- Kycklingen: Putsa filéerna, salta dem lätt och krydda med pepparmix. Linda ett par skivor bacon eller skinka runt varje filé och fäst med en tandpetare. Bryn köttet runt om i matfettet tills det får vacker färg. Lägg det i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen i 225 grader, cirka 15 minuter tills kycklingen är helt genomstekt. Örtsåsen: Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Stek löken mjuk och guldgul i matfettet i en traktörpanna. Tillsätt örtkryddorna och låt dem fräsa med ytterligare någon minut. Vispa samman vatten, fond och majsstärkelse och häll blandningen under omrörning i pannan. Tillsätt grädde och crème fraiche. Låt såsen sjuda 10-15 minuter. Rör då och då. Häll av den steksky som bildats vid ugnsstekningen av kycklingen och häll den i såsen. Smaka av med limesaft och mer kryddor om det behövs. Späd eventuellt med lite vatten om såsen är alltför tjock. Ostbakade potatisar: Tvätta, torka och slå in potatisarna i aluminiumfolie. Stick runt om med en gaffel, så att de inte spricker i
Tack så mycket :)
SvaraRaderasv: ja, visst är den härlig? haha. din är också härlig
SvaraRaderaJa men precis. Man vill ju kunna göra saker utan pojk-/flickvännen!
SvaraRaderaSv: Tack detsamma!
SvaraRaderaHär blir man ju huuungrig;-)
Väldigt många bra recept!
Kikar in fler gånger,. Var så säker :-)
Ha en bra dag!
Hej! Din blogg är nu inlagd på sidan :)
SvaraRaderasv: tackar! :D fortsätt gärna att läsa min blogg ;)
SvaraRadera