Do You like Food? Follow this blog:

fredag 22 maj 2009

Chokladeboller

Portioner: 16–17 st
Tid: 1 ½ timme
1 sats av wienerbrödsdeg
Vispat ägg till pensling
Chokladglasyr:
2 dl florsocker
1 msk kakao
Några droppar vatten
Krämfyllning:
2 ½ dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 tsk maizena
2 äggulor (eller 1 ägg)
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
50 g grov riven mörk blockchoklad

1. Gör chokladkrämen: Vispa ihop mjölk, mjöl, maizena och äggulor eller ägg och socker i en liten kastrull. Låt krämen sjuda under vispning strax under kokpunkten tills den tjocknar. Smaksätt med vaniljsocker, kakao och grovriven blockchoklad. Vispa och dra kastrullen av plattan. Låt krämen kallna helt.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Kavla ut kvadrater av degen, ca 12 x 12 cm. Lägg en matsked krämfyllning på varje degkvadrat. Vik ihop snibbarna över fyllningen, vrid till så att öppningen sluts till och lägg bullarna på bakplåtspapper på en plåt med skarven neråt. Jäs som ovan,
4. Pensla med vispat ägg, grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter tills de är guldgula och frasiga.
5. Låt svalna och lägg på en rejäl sked tjock florsockerglasyr med kakao.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar