Do You like Food? Follow this blog:

lördag 23 maj 2009

Chokladpinnar



Portioner: ca 60 st
Tid: 35 minuter
1 dl flytande margarin eller smör eller 100 g rumsvarmt matfett
1 ¼ dl socker
2 ½ dl vetemjöl
3 msk kakao
½ tsk bakpulver
½ msk vaniljsocker
1 äggula

Chokladpinnarna är en variant på klassiska skurna chokladkakor.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser till en deg. Dela degen i två bitar. Kavla ut dem till två knappt centimetertjocka rektanglar, ca 12 cm breda, på bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Skär rektanglarna medan de är varma i knappt centimeterbreda pinnar.
Stick ett par pinnar i exempelvis en portion lingonglass (eller annan glass) vid servering.
Tips: Det blir många chokladpinnar av den hela satsen. Du kan välja att göra vanliga skurna chokladkakor av halva satsen. Rulla i så fall degen till en rulle, platta till lite. Pensla med äggvita och strö på pärlsocker eller sesamfrön och grädda som ovan. Skär längden i sneda, cirka 2 cm breda, kakor medan de är varma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar